tisdag 14 september 2010

UPP TILL KAMP!




På söndagen är det val igen och valet i år är nog det viktigaste i Sveriges historia. Opinionsundersökningar visar att Sverigedemokraterna är så gott som inne i riksdagen.
1991 kom Ny demokrati in i riksdagen, ett parti som kan likna Sverigedemokraternas ställningstagande idag som livnär sig på att måla upp skräckbilder om hur samhället ser ut och vill att vi ska förflyttas tillbaka till 50-talet. Och som framför allt inte är smygrasistiska utan är rasistiska helt öppet. Ny demokrati bildades för övrigt av Sveriges mest osympatiska person, Bert Karlsson och som sin kompanjon hade han Ian Wachtmeister.

Ny demokrati ställde till med otroligt mycket för Sverige och då pratar vi inte bara om växande fördomar om invandrare utan även om landets ekonomi. Ett fenomenalt exempel på vilka fördomar som Ny demokratis ledare spred är när Ian Wachtmeisters beskriver i en av sina böcker att Sverige är lika primitivt, vilt och framför allt farligt som länder i öst på grund av att antalet invandrare har ökat. Ett annat exempel är när partiets ledare Vivianne Franzén uttalade sig bland annat på detta sätt:

"De vill ändra på vår skolundervisning och våra matvanor. Snart är det väl bara en
tidsfråga innan våra skolbarn ska vända sig till Mecka. Med vilken rätt har de
synpunkter på vårt grisköttsätande, vår skolundervisning i religions- och
sexualkunskap. Passar det inte, så åk hem."

1993 var Sverige i den djupaste lågkonjunkturen i efterkrigstid och Ny demokrati var en stor faktor bakom detta. Om ett parti som Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen så kommer det att skapa osäkerhet inom de andra partierna vilket kommer att skapa en osäkerhet i vårt samhälle. Något som Ny demokrati använde sig och som Sverigedemokraterna använder sig av är att försöka värva de personer som tidigare har röstat på Socialdemokraterna. Något som känns som en definitivt farlig sak i detta val då många, utan grunder, har ett sådant förakt för Mona Sahlin.

Så rösta på söndag, det är viktigt och det gäller allas framtid. Själv så kommer jag antingen att taktikrösta på de två partier som riskerar att åka ut, Kristdemokraterna eller Centerpartiet för att hjälpa till så att de kan komma över 4%-gränsen vilket kan resultera att Sverigedemokraterna inte kommer in. Eller på det parti som jag har närmast hjärtat (det börjar på m och slutar på iljö. Maria Wetterstrand är min idol). Att ha ett moralsnack om man ska rösta blått eller rött är för mig irrelevant. Det som är viktigt är att tillsammans ta upp kampen och visa att Sverigedemokraterna inte är välkomna någonstans, någonsin.


Bilden ovan fotade jag på 1 maj och jag tycker att den är så fantastiskt vacker. Mannen med den röda sjalen var först i Vänsterpartiets tåg och det var även hans trummor som hördes högst.

Det säger så mycket om hur vårt landet bör och ska vara.

Inga kommentarer: